Loading Events
This event has passed.

“The Secret in Our Voice”

KL 20:00

Urfolk sin vokale musikktradisjon er fascinerende og oppslukende, og i sin opprinnelige form ble den også brukt av shamaner for å oppnå transe og entre inn i en annen dimensjon. Sangen var selvfølgelig ment til å fortelle historier, men også til å jage vekk ville dyr og roe sine egne beitedyr. De kunne også bli brukt til å mane fram minnet om et sted, et dyr eller en person

I denne konserten har vi hentet inn tre unike utøvere innen sin tradisjon og vi kan love publikum en musikalsk opplevelse dere trolig aldri har hatt! Fra Tuva på de mongolske steppene kommer mesteren Igor Mikhailovich Koshkendey med strupesang. Fra republikken Yakutia i Russland kommer kanskje verdens råeste munnharpespiller; Olena Podluzhnaya som også imiterer dyre og fuglelyder så bra at du snur deg rundt for å se om de sitter rett ved siden av. Og fra Trøndelag og Snåsa kommer en av de nye flotte formidlerne innen samisk joik; Thomas Gælok.

En sjelden begivenhet!

Igor M Koshkendey – strupesang

Olena Podluzhnaya – imitasjon og munnharpe

Thomas Gælok – joik

Hege Merakerås – forteller

 

 

Afenginn – OPUS

Inderlig vakkert og bevegende

CA KL 21:30

 

Afenginn, med karismatiske Kim Nyberg i front har helt siden oppstarten i 2002 utfordret sitt musikalske univers med stadig nye retninger. Musikken deres svever mellom klezmer, balkan, film noir, nordisk folk og drømmende musikalske epos som setter spor i publikum. Den siste utgivelsen “Opus” er et godt eksempel på nettopp dette. Lytteren blir tatt med inn i et musikkunivers hvor spesielt klezmermusikken, representert med klarinett og fele, har de flotteste melodiføringer.  Plata mottok ikke mindre enn fire priser under “Danish Music Award for 2016” og den har høstet fantastiske kritikker fra presse i både inn- og utland. Det er bare å glede seg til et musikalsk mesterstykke.

Kim Rafael Nyberg – mandolin, piano, komponist
Rasmus Krøyer – klarinett, bassklarinett
Niels Skovmand – fele
Erik Olevik – cello, bass, synthbass
Kaare Munkholm –  marimba, vibrafon, piano
Gustav Rasmussen – trombone, basstrombone
Knut Finsrud – trommer, perkusjon
Ulrik Brohuus –  trommer, perkusjon

 

Leave A Comment