Loading Events
This event has passed.

Teofilovic`

Teofilovic`-brødrene Ratko og Radisa kommer fra byen Čačak i Serbia. I oppveksten fikk de sin første musikkutdannelse gjennom det lokale koret og dets dirigent og har etter hvert utviklet en helt unik måte å fremføre og tolke de tradisjonelle folkesangene i Serbia og Balkan. De to synger to-stemt a capella, noe som er blitt deres musikalske signatur, og har turnert verden over de siste 20 årene.

Teofolovic`hadde en av sine første internasjonale konserter nettopp her i Trondheim for 20 år siden da de deltok i en europeisk TV-produksjon med folkemusikere fra en rekke land, og nå kommer de altså tilbake. Dette er et samarbeid med vår vennskapsfestival Serbia World Music Festival og de skal i 2018 samarbeide med Harmoniens kor. Dette er vakker og sakral musikk som tar deg med på en reise i både tid og sted.

Smektende ungarsk og klassisk musikk av mester Lajos Sarkoxy Jr. og band

Unge Lajos Sarkozy Jr er født i 1991 og kommer fra en musikalsk slekt hvor han er 7. generasjon av fiolinspillere. Han begynte å spille fiolin sammen med sin far da han var rundt 4-5 år og har siden da vunnet en rekke nasjonale og internasjonale priser – en sann virtuos. Han behersker både de store klassiske mestere og den folkelige ungarske og rumenske musikken, men har også samarbeidet med en rekke jazzmusikere. Sammen med 3 andre musikere tar Sarkozy oss med på en reise i europeisk musikk hvor også Grieg og norske folkemelodier har sin plass, og vi vet publikum i Trondheim blir like betatt som da Transform opplevde de i Ungarn.

 

Leave A Comment